تحولات منطقه

کارشناسان مسائل سیاسی معتقدند که دلایل و مدارکی ادعای مقامات واشنگتن درباره حملات سایبری روسیه چندان متقاعدکننده نیستند، چرا که در غیر این صورت برای ایجاد جنجال سیاسی قطعا بطور علنی منتشر می‌شدند.

دلایل و مدارک آمریکایی‌ها مبنی بر حمله سایبری روسیه چندان متقاعدکننده نیست
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روزنامه «کامرسانت» روسیه، اسناد منتشره از حمله سایبری  و همچنین تلاش سازمانهای دولتی و رسانه های گروهی روسیه برای «تضعیف اعتماد به روند دموکراسی در آمریکا» صحبت به میان آورده است.

سازمان اطلاعات آمریکا مدعی شده است که "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه ظاهرا شخصا دستور «اقدامات نفوذی» در روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را صادر کرده است. گزارش فاش شده در تاریخ 6 ژانویه سال جاری از سوی سازمان سیا، امنیت فدرال و آژانس امنیت ملی آمریکا به این مسئله اشاره دارد.

در این سند آمده است: «هدف روسیه از بین بردن اعتماد به انتخابات دموکراتیک در آمریکا و بی اعتبار کردن "هیلاری کلینتون" (نامزد حزب دموکرات) و پایین آوردن امکان انتخاب وی بعنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا بود. علاوه بر این ما نتیجه گیری می کنیم که شخص پوتین و دولت روسیه بطور مشخص انتخاب "دونالد ترامپ" به سمت رئیس جمهوری آمریکا را ترجیح داده است.»

به عقیده تهیه کنندگان این گزارش، برخورد مسکو با انتخابات آمریکا بر اساس درک طرف روسی از دورنمای نامزدهای انتخاباتی تغییر کرد: «زمانی که مسکو تصور کرد که هیلاری کلینتون ممکن است به پیروزی برسد، فعالیت نفوذی خود را روی تاثیر منفی به روی این مسئله متمرکز کرد. راهکار روسیه آن بود که با اقدامات محرمانه و حمله سایبری و تلاشهایی از سوی سازمانهای دولتی و رسانه های گروهی و طرفهای میانجی، افکار عمومی در ایالات متحده را تغییر دهد.»

روزنامه کامرسانت یادآور شده است که بخش محرمانه گزارش فوق در تاریخ 5 ژانویه به "باراک اوباما" رئیس جمهوری فعلی آمریکا و یک روز بعد نیز به "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آتی این کشور ارائه شد. البته ترامپ بعد از دیدار با رئیس سازمان اطلاعات و امنیت آمریکا اعلام کرد که «هیچ نفوذ سایبری در روند انتخابات ریاست جمهوری رخ نداده است». هرچند وی مدعی شد روسیه، چین و برخی کشورهای دیگر تلاش کرده‌اند تا از طریق ساختارهای سایبری در روند انتخابات اختلال ایجاد کنند، ولی این مسئله تاثیری بر نتیجه انتخابات نداشته است.

این روزنامه در آخر می نویسد: پیش از این هم اعلام شده بود که حملات سایبری از سوی روسیه نه تنها حزب دموکرات، بلکه حزب جمهوری خواهان و حتی پنتاگون را هدف قرار داده است. مقامات کرملین در واکنش به انتشار این اطلاعات، بار دیگر این اتهامات را «ناپسند و اثبات نشده» نامید. کارشناسان مسائل سیاسی نیز معتقدند که دلایل و مدارکی این ادعای مقامات واشنگتن چندان متقاعدکننده نیستند، چرا که در غیر این صورت برای ایجاد جنجال سیاسی قطعا بطور علنی منتشر می شدند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.